LG отдели от себе си два стартъпа

0
40
Южнокорейският производител на битова електроника LG Electronics съобщи за отделянето от своя състав на две компании, създадени вътре в корпорацията.

Едната от тях носи името Acanvas. Тя се занимава с разработката на цифрови фоторамки, управлявани с помощта на смартфони. Първоначално бизнесът на Acanvas е бил фокусиран върху Северна Америка, а в бъдеще обхватът на клиентите е планирано да се разширява.

Другата компания, която излезе от крилото на LG, е Infit & Company. Тя е специализирана в създаването и усъвършенстването на медицинския уред Modular Diagnosis Machine, който се използва за диагностика на различни заболявания, като ревматоиден артрит и др. Устройството използва оптична система за сканиране, която е абсолютно безвредна за хората.

Acanvas и Infit & Company ще се управлява от бивши служители на LG и сами ще набират средства за финансирането на техните проекти и разработването на стратегии. Служителите на LG, които са решили да напуснат компанията, за да се присъединят към стартъпите, ще могат да се върнат обратно в рамките на три години. По този начин азиатският производител е решил да стимулира създаването на нови проекти вътре в компанията за минимизиране на риска за своите служители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари