Компанията създава нови стандарти в областта на климатичната техника с Dual Sensing контрол и ултимативен инверторен компресор за по-голяма надеждност и ефективност

В София Тех Парк, на чиято територия е реализиран най-голeмия проект с Heat Recovery системи на LG Electronics (LG) в Европа за 2015 година, компанията представи новата VRF (Variable Refrigerant Flow) климатична система – MultiV 5.

Това е последният модел от серията Multi V, който е наследник на позната и много успешна 4-та серия VRF на компанията. VRF решението предлага водещи в индустрията показатели за енергийна ефективност, намалявайки разходите на електричество и увеличавайки комфорта. Системата Multi V 5 е оборудвана с иновативен Dual Sensing контрол, който чрез постоянно наблюдение едновременно на температурата и влажността, ефективно контролира охлаждането или отоплението. Подобрената конструкция на ултимативния инверторен компресор на LG, благодарение на своите иновативни технологии и материали, повишава производителността и осигурява надеждна работа и удължен експлоатационен период. Всичко това прави системата MULTI V 5 мощно и ефективно решение за климатизация.

„Изключително сме горди да представим последното поколение високо технологична VRF система Multi V 5, която ще надмине очакванията и ще покрие напълно високите изисквания на нашите взискателни клиенти.”, каза Петър Митев, B2B регионален мениджър климатична техника и енергийни решения за България и Македония в LG Electronics.

Това е изключителна VRF система, предлагаща на потребителите несравнима енергийна ефективност и недостижими показатели, в сравнение с конкурентни продукти. Като водещ продукт в индустрията, Multi V 5 създава нови стандарти и отлични възможности за намаляване на оперативните разходи при максимален комфорт. Multi V 5 е още един чудесен пример за ангажираността на LG в  производството на високоефективни и енергоспестяващи продукти, използвайки  иновативни  технологии.

Dual Sensing контрол

Едно от най-впечатляващите нововъведение при LG MULTI V 5 е Dual Sensing контрол, който позволява на системата да разпознава промените в климатичните условия в най-малък детайл. Другите производители на VRF системи регистрират само температурата на въздуха, докато MULTI V 5 измерва температурата и влажността както в помещенията, така и отвън. По този начин системата постига оптимална енергийна ефективност и максимален комфорт в помещенията.

Високоефективни функции като Smart Load контрол правят възможен контрола на температурата на изпаренията във външното тяло и така намалява заскрежаванията, увеличавайки енергийната ефективност от 15% до 31%, в зависимост от влажността на въздуха. При конвенционалните VRF системи обикновено се наблюдава значително колебание при поддържането на определена температура в помещението, което ги прави изключително неефективни. Dual Sensing контрола на Multi V 5 притежава функция на комфортно охлаждане, която поддържа константно желаната температура, осигурявайки максимален комфорт за потребителя.

Ultimate Inverter компресор

Новият изключителен инверторен компресор, използван в MULTI V 5, предлага несравнима ефективност и надеждност. Подобрявайки работния диапазон от 15-150 Hz на предшественика си, компресорът достига стойности на работа от 10 Hz до 165 Hz. Разширеният диапазон повишава ефективността при частично натоварване и увеличава способността на Multi V 5 да достига бързо до желаната температура. Multi V 5 се отличава и с подобрена система за лагеруване, използвайки полиетеретеркетон – PEEK (Polyetheretherketone) – нов материал, който обикновено се използва в самолетните двигатели. Тази инфраструктура позволява на Multi V 5 да работи дълго време дори без масло. В допълнение, Smart Oil Management системата използва сензори, които проверяват в реално време баланса на маслото в компресора, свеждайки до минимум ненужните операции за връщане на масло в компресора.

Външно тяло с голяма мощност

С иновативен биомиметичен вентилатор, 4-странен топлобменнниик и подобрена производителност на компресора, Multi V 5 подобрява ефективността и капацитета си, правейки възможно достигането на мощност от 26 HP за един модул външно тяло. Използвайки задълбочените изследвания на Националния Университет по Машиностроене и Авиокосмическо Инженерство на Сеул, проектантите зад Multi V 5 черпят вдъхновение от плавниците на гърбатите китове, чиито форми са използвани при проектирането на вентилатора. Нещо повече, напредналата биомиметична технология значително увеличава дебита на въздух като в същото време се намалява консумацията на електричество.

Ocean Black антикорозионно покритие

Използвайки антикорозионното Ocean Black покритие с двойна защита на LG, Multi V 5 е перфектно защитен от корозивни вещества като сол, пясък и други елементи, носени от силните морски ветрове или налични в силно замърсени промишлени зони. Черното покритие на топлообменника Ocean Black Fin предпазва от натрупване на вода и така се намалява до минимум задържането на капки и влага. Това подобрение трайно удължава продължителността на живота на продукта и намалява разходите по поддръжката му, правейки възможна изключително дългосрочната му работоспособност.

Продължително загряване

В допълнение, технологията за забавено разскрежаване, които получават информация от сензора за влажност Dual Sensing Control, повишават ефективността на режима за продължително отопление, увеличавайки топлинната мощност и съответно комфорта в помещенията. Непрекъснатото отопление намалява ненужната консумация на енергия и осигурява непрекъснато затопляне, за разлика от конвенционалните VRF системи, които губят енергия чрез спиране и пускане на отоплението по време на разскрежаване. При Multi V 5 се постига увеличение на ефективността при отопление с 11% и цели 7% намаляване на консумацията само за един работен ден.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари