LG ще осигурява технологии за самоуправляващите се коли на Mercedes

0
31

От още няколко източника получихме потвърждение на новината, че южнокорейската компания LG ще бъде ключов партньор на автомобилния гигант Mercedes-Benz при разработването на предстоящите автономни коли на компанията.

Немският концерн планира да направи голям анонс по време на CES 2015, свързан с плановете на компанията за коли без водачи. На свой ред LG играе важна роля в тази стратегия благодарение на собствената си технология ADAS (Advanced Driving Assistance System).

LG ще осигури системи за наблюдение, които карат колата да стои в своята лента и да регулира силата на фаровете си съобразно насрещния трафик. Освен това камерите на LG ще дадат възможност на автомобила да намалява скоростта по собствена преценка и да вижда потенциални опасности на пътя като велосипедисти и пешеходци.

Засега идеята на Mercedes е колите на компанията по-скоро да са полу-автономни, поемайки част от функциите на водачите. В самия автомобил ще има биометрична система, създадена отново от LG, която засича движението на очите и нивото на внимание на шофьора, за да предотврати преумора и заспиване на волана.

Освен това дигиталната развлекателна технология на LG също ще бъде интегрирана в умните коли на Mercedes.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари