LG Display се върна към печалба

0
25

Компанията LG Display, произвеждаща екрани за широка гама от електроника, отчете резултатите си от второто тримесечие. Южнокорейският разработчик се върна към печалба, благодарение на разширяване на продуктовата си гама, предава новинарската агенция Yonhap.

През април-юни 2017 г. нетната печалба на LG Display е 736,6 милиарда вона (660 милиона долара), след като в края на същия период на миналата година бяха отчетени само 83,9 милиарда вона загуби. Оперативната печалба на компанията е скочила с 44,3 до 804,2 милиарда вона (736,6 милиона долара). Продажбите са се увеличили с 13%, достигайки 6,6 трилиона вона (5,9 млрд. долара). Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха от LG Display тримесечна оперативна печалба в размер на около 862 млрд. вона.

Според изявление на LG Display, компанията е успяла да се отърве от загубите въпреки сезонния спад в търсенето. Освен това трябва да се отбележи, че флагманските продукти на производителя се радват на високо търсене, отбелязва LG Display.

Около 46% от тримесечните приходи от продажбите на LG Display са дошли от телевизионните панели. Делът на приходите от продажби на дисплеи за смартфони и компютърни монитори възлиза съответно на 22% и 17%. Екраните за преносими компютри и таблети са донесли на компанията 15% от приходите.

Според прогнозите на пазарните наблюдатели, на които се позовава изданието, през третото и четвъртото тримесечие на 2017 г. оперативната печалба на LG Display ще продължи да надвишава 800 милиарда вона, а до края на годината компанията ще съхрани печалбата си на нивото от 3,5 трилиона вона. Предишната максимална стойност беше отчетена през 2015 г., когато приходите на дисплейния производител са били в размер на 1,6 трилиона вона.

До затварянето на борсата във вторник, 25 юли, цената на акциите на LG Display се е свила с 1,35% спрямо предходния ден. Компанията е оповестила финансовите си резултати след приключване на борсовата търговия.

Междувременно, LG Display обяви плановете си да инвестира 7,8 трилиона вона (7 милиарда долара) в предприятие за производство на големи и малки панели на базата на органични светодиоди (OLED). Компанията възнамерява да пуска OLED-дисплеи за телевизори във фабриката си в китайския град Гуанджоу, където са инвестирани в този проект над 1 трилиона вона (870 милиона долара).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари