Компанията LG Electronics е на финалния стадий от преговорите за закупуването на австрийския производител на автомобилни лампи ZKW Group.

Сумата на сделката е за около $1,5 милиарда и това е най-голямата покупка в цялата история на LG Electronics. Всички необходими документи трябва да са подписани до края на тази седмица.

ZKW Group се занимава с автомобилно осветление, включително светодиодни фарове, както и електрически системи и електронни модули за автомобилите. Миналата година годишният оборот на ZKW Group достигна $1,4 милиарда.

Пазарният дял на ZKW Group е едва 5%, но сред клиентите на тази компания са знаменити автомобилни производители, като например BMW, Mercedes-Benz и Audi. Главният офис на ZKW Group се намира в Австрия, компанията има филиали в Чехия, Словакия, Индия, Китай, САЩ и Мексико. Щатът на компанията е около 5900 души.

Това поглъщане ще даде възможност на LG Electronics да намали разходите и времето за завземане на нови пазарни сегменти – нещо, което се опитва да направи от години.

Отделът на LG Electronics по производството на автомобилни компоненти, през изтеклата година показа ръст на доходите в размер на $3,1 милиарда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за