LG, Philips и Sharp сформираха алианса Smart TV

6
53

Три от най-големите компании в света, произвеждащи телевизори – LG, Philips и Sharp – се обединиха с цел развиване на Smart TV – функционално допълнение към телевизорите, което им позволява да стартират различни приложения, както и да използват интернет.

Подобни надстройки с аналогични възможности се предлагат вече от няколко производители, което пък затруднява развитието на всеки отделен проект. Предполага се, че в резултат на развойната дейност в рамките на алианса Smart TV ще се появят инструменти, гаджети и други програмни елементи, съвместими с моделите на всички компании-партньори.

Очевидно е, че съвместните усилия на тримата производители на телевизори се стремят да постигнат по-добри резултати в конкурентната борба със Samsung, която, както изглежда, ще развива самостоятелно Smart TV в своите телевизори.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jindo
jindo

На хартия всичко изглежда супер, но всичките тези -джаджи- и -уиджети- в крайна сметка са ненужни, разглеждаш ги веднъж, когато си купуваш уреда и толкова. Вчера посетих IFA и тествах всичките им „изгъзици“ – претрупани менюта, бавна навигация чрез дистанционни с по 30+ копчета, лаг. Къде остава основновната функция – да гледаш телевизия/видео/двд? Понякога си мисля, че фирмата, която извади супер опростен модел ще спечели най-много.

п.п
най-интересното от телевизорите беше представено от Sharp – първият 8k4k телевизор с резолюция 7,680х4,320. Не е лоша тема за статия, г-н Стефанов 🙂

milen74
milen74

И телевизорите ли вече ще приличат на таблети?Пълна тъпотия.Телевизора си е телевизор.Ако искам интернет ще си ползвам лаптоп.производителите на лаптопи да не вземат сега пък да почнат да фалирам…..:nono:

extext
extext

аз не съм на това мнение – до някъде, възможностите на тв-то да се свързва и да точи данни (а защо не и да ъплойдва)от интернет до 2-3 години ще е необходимост, самсунг вече напреднаха в това и не учудващо че всеки 2-ри телевизор излиза от магазина с кашон на SAMSUNG. Няма нищо лошо когато някой ти звъни по скайп директно да ти звъни на ТВ-то. Вече има направени огледала за баня ,а какво остава за телевизорите. В момента единствено лично аз не се впускам на закопуването на смартТВ по простата причина че не са изкарали 3Д екран видим с… Виж още »

jindo
jindo

@extext – Toshiba бяха посветили целия си щанд на „glasses-free 3D“. Имат разработка на екран със седем изпъкнали полусфери, всяка от които излъчва картина в дясната и лявата половина на полукръга и така окото получава 3D. Изглеждаше доста реално – за съжаление не разрешаваха да се снима.

novobranec
novobranec

Мхм Сега произвадителите на лаптопи ще започнат да правят телевизори.

martinsi
martinsi

Тея ако си мислят да правят телевизори с време на включване 1мин, направо ще пребият конкуренцията от 60-те години на 20век.