fbpx
3.8 C
София

LinkedIn придобива Lynda.com

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


LinkedIn Corporation е сключила договореност да придобие известният сайт за онлайн учене Lynda.com. Според запознати със сделката, тя се оценява на $1.5 млрд., които ще бъдат изплатени под формата на кеш (52%) и акции (48%). Очаква се сделката да бъде затворена към края на втората четвърт на годината.

Основан през 1995 г., Lynda.com предлага онлайн обучение и услуги на потребителите на образователния портал посредством абонамент, а самото обучение се извършва от квалифицирани преподаватели и експерти. Освен на индивидуални потребители, сайтът предлага услугите си на правителствени и държавни агенции, бизнес структури и образователни центрове чрез услуги, като lyndaEnterprise, lyndaPro, lyndaCampus, lyndaLibrary и lyndaKisok. В специално съобщение на блога на LinkedIn, шефът на компанията Джеф Уайнър споделя, че придобиването на LynkedIn представлява добър ход и за двете страни. „LinkedIn разполага с членовете, професионалните характеристики и предлагани работни позиции, уникално разбиране за уменията, които се изискват за тези позиции и платформа за публикуване, посещавана от 350 млн. души, които споделят сходно професионално знание. Заедно ние може да предложим възможностите и достъпа до знание, които всеки заслужава. Ние също така може заедно да изградим Economic Graph, свързвайки заедно хора, умения професии и знание, които са ключови негови компоненти“, споделя Уайнър.

Придобиването на Lynda.com представлява най-голямата сдлка по придобиване, която LinkedIn са осъществили досега. Economic Graph, закоято говори Уайнър представлява характеристика, разработвана от бизнес социалната мрежа, която цели да послужи за свързването на работната сила по света. Предлагането на обраователни услуги значително ще обогати функционалностите, предлагани от Economic Graph и ще допълни портфолиото от услуги, предоставяни от компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини