LinkedIn е най-използваната чуждестранна социална мрежа в Северна Корея. Това разкрива проучване на американската компания Recorded Future.

Професионалният сайт се е превърнал в най-посещаваната социална мрежа сред малцината, привилегировани с интернет достъп в Северна Корея. Причината за това не е съвсем ясна обаче. Смята се, че не е изключено да е свързана с увеличилите се случаи на измами с биткойн и необходимостта на част от престъпниците да си създават фалшив онлайн профил.

„В Северна Корея хората с интернет достъп са малцинство“, споделя Присила Мориучи – директор на стратегическото развитие в Recorded Future. „На практика само елитът използва интернет в работата си. Причината за повишения интерес към LinkedIn може и да са повече пътувания и търсене на служебни контакти от властимащите.“

Проучването на Recorded Future започва от месец април тази година. Сред любопитните подробности, които експертите отчитат, е и фактът, че повечето материали, които севернокорейските потребители преглеждат в социалната мрежа дори не са на корейски.

Анализатори пък посочиха, че засилената употреба на LinkedIn може да е и част от по-задълбоченото проучване на севернокорейските хакери.

„Хората излагат много информация в подобни сайтове. Гардът им може би е свален по-ниско и чрез мрежи като LinkedIn хакерите се сдобиват с ценна информация за свои потенциални жертви“, допълва Мориучи. „Китай и Иван например от доста време насам ползват LinkedIn за такива цели“.

Данните не показват да има увеличение на интернет потребителите в Северна Корея като цяло.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър Димитров
Димитър Димитров

Китай и „“Иван““ например???

Анти-трол
Анти-трол

И Китай, и Иван, и Пенчо, всичките са ползвали ЛинкедИн, аз мисля, че обаче никой не може да бие по ползване САЩ, Драган и Марийка.

Nicko
Nicko

Facebook number 2 only scam and fraud

Nicko
Nicko

Owner this website do you really make money