LinkedIn честват 200 милиона регистрирани потребители

0
19

От социалната мрежа LinkedIn се похвалиха, че броят на регистрираните им потребители е достигнал 200 милиона. В статистиката си от компанията посочват, че всяка секунда в LinkedIn се регистрират по двама нови членове. Това означава, че на ден регистрациите могат да достигнат до 172 800. „Това е достатъчно, за да се напълни Колизеума в Рим три пъти!“, хвалят се от сайта.

Разбира се, броят на регистрираните потребители не дава реална представа за популярността на сайта. Както посочват анализаторите, по-важен е броят на тези, които активно го използват. Не са малко случаите, в които човек си прави регистрация в някой сайт и спира да го използва след известно време. Ето защо, в момента на пазара за социални мрежи по-важен е броят на активните потребители месечно. За Facebook това са 1.01 милиарда, а за Twitter – 200 милиона.

LinkedIn е малко по-различна от останалите социални мрежи, тъй като голяма част от потребителите й използват профила си вместо автобиография. Това означава, че няма нужда от активно влизане и подновяване на акаунта всеки ден, както е във Facebook, например. Въпреки всичко, със сигурност в бизнес сайта се регистрирали хиляди потребители, чиито автобиографии са пълни с остаряла информация в следствие от рядкото им влизане.

От LinkedIn обаче нямат политиката да разкриват броя на активните си потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари