Linux приложенията в Chrome OS ще могат да използват графичния процесор

1
822
По този начин, на устройствата работещи под управлението на Chrome OS ще могат да се стартират програмите и игрите за Linux.

Разработчиците на Google подготвят значителна промяна в операционната система Chrome OS. В средата на тази ОС ще могат да се стартират приложенията за Linux, при това с пълноценното използване възможностите на графините процесори. С други думи, стартираните в средата на Chrome OS игри и програми за Linux, ще могат да използват всички хардуерни ресурси на хромбуците, а не само тези на централния процесор. Информацията съобщи популярният уеб портал 9To5Google след подробен анализ на данните в Chromium Gerrit.

През месец май 2018 година Google анонсира нова функционалност за стартирането на Linux приложения във виртуална среда на Chrome OS. Виртуалната среда е част от операционната система и е достатъчно да се кликне върху някое Linux приложение и то се стартира. Но засега тази виртуална машина може да използва само ресурсите на централния процесор. Като се има предвид, че в хромбуците се използват слаби процесори, не е за учудване, че тяхната мощност не е достатъчна за пълноценната работа на програмите за Linux, още по-малко, игрите за Linux.

Поддръжката на графичния процесор от страна на виртуалната машина ще даде възможност за стартиране на игри и на пълноценното използване на например, Android Studio.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари