Linux Mint 17.3 изглежда е най-добрата десктоп Linux дистрибуция правена някога

2
758

Най-новата Linux Mint дистрибуция – версия 17.3 „Rosa“ от началото на този месец е достъпна за изтегляне, а потребителят може да си избере една от графичните среди MATE или Cinnamon, които могат да удовлетворят и най-претенциозния вкус. При съставянето на новата компилация отново се използва модела „Ако не е счупено, не го поправяй“, чрез който според популярния уеб-сайт FossBytes, е създадена най-удобната и най-гладко работещата Linux дистрибуция за десктоп компютри.

 

Linux Mint Project отдавана осигурява на практика перфектната десктоп работна среда за операционната система Linux. Най-новата версия Linux Mint 17.3 „Rosa“ се базира на ОС Ubuntu 14.04 LTS и продължава да доказва, че Linux Mint към днешен ден е най-удобната Linux среда за настолни системи.

Linux Mint е една от най-обичаните дистрибуции. Нейните създатели непрекъснато работят върху нейното усъвършенстване. Linux Mint предлага много добри решения и варианти както за мощен, така и за слаб и вече остарял хардуер. В това отношение Ubuntu очевидно изостава.

Ако сте наясно с историята на Linux Mint, навярно знаете, че неговите създатели следват модела „Ако не е счупено, не го поправяй“. Тоест, използват се същите приложения, които са леко модернизирани и работят по-гладко от всякога.

В Linux Mint 17.3 се използва Linux-ядрото версия 3.19, в което е въведена поддръжката на най-разнообразен хардуер (оправен е бъга с прекъсването на работата на Google Chrome с включена хардуерна графична поддръжка в някои лаптопи). Софтуерните инструменти са актуализирани, като акцентът е поставен на сигурността и производителността. LibreOffice е обновен и поддържа високи резолюции и екранна клавиатура.

 

Linux Mint 17.3 „Rosa“ има много подобрения в графичните среди Cinnamon и MATE, а въведените промени могат да бъдат прочетени тук.

Ако е инсталиран Linux Mint 17.2, е възможен автоматичен ъпдейт до Linux Mint 17.3 с помощта на вградения мениджър за ъпдейт на операционната система.

Според FossBytes, Linux Mint 17.3 „Rosa“ засега е най-добрата и най-удобната Linux дистрибуция за десктоп системи. Много компютърни специалисти са на същото мнение. Вие как считате?

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Koletz_NMuadib Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
КОЛЯ
КОЛЯ

Странно. Скайп не ми изкарва контактите под нея. Контакт листа ми седи странно празен. Пипнах това онова и стана страшно красива неработещият Скайп не ми върши работа.
П.с: Точно написах поста си и контактите се появиха нормално.

Muadib
Muadib

Може би наистина е най-удобната линукс дистрибуция, особенно за хора които желаят да инсталират и да се забавляват.