9 C
София

Logitech съкращават 450 служителя

Най-четени

Още през април Logitech бяха обявили намеренията си да извършат глобално преструктуриране на компанията с цел овладяване на трудното им финансово положение. Първата стъпка към това вече е направена. Вчера фирмата обяви, че ще съкрати 450 от служителите си.

Съкращенията ще намалят работната сила на Logitech с 13%, а очакванията се, че ще намалят оперативните разходи с $80 милиона. Цялостното преструктуриране на компанията ще излезе на компанията около $35 милиона за тази фискална година. Logitech предупредиха акционерите си за това, но отбелязаха, че резултатите от преструктурирането ще се забележат още през второто шестмесечие на годината.

Целта на преструктурирането е опростяване на организацията, намаляване на разходите и освобождаване на ресурси, които да бъдат инвестирани в бъдещото развитие на компанията. От Logitech се надяват, че ще са изпълнили тази мисия до края на 2014 година.

Президентът на компанията Бракен Даръл изрази съжалението си за съкращенията на официалния сайт на Logitech, но подчерта, че мерките са неизбежни. Според него бъдещето на фирмата ще се основава на развитието и предлагането на по-малко като количество, но по-добри като качество продукти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини