9 C
София

LogMeIn придобиха LastPass

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


LogMeIn, известната компания, доставяща инструменти за отдалечен достъп и дистанционна колаборация, между които и популярният софтуер за мрежова виртуализация и VPN Hamachi, придоби LastPass, създател на популярния едноименен мениджър на пароли. Основен стимул за сделката, според TechWeek Europe са зачестилите напоследък пробиви в сигурността на популярни услуги. Очаква се сделката да бъде финализирана през следващите няколко седмици, като LogMeIn ще похарчат $110 млн., сума, която може да се повиши до $125 млн. през следващите две години, ако предварително заложени условия при сключването на договореността между двете компании бъдат спазени.

LastPass, компанията, доставяща популярен мениджър на пароли и услуги по защитено съхранение, съобщава, че има милиони потребители по целия свят, както и това, че обслужва близо 15 000 бизнеса. Пишейки за пробив в системите, именно LastPass, по-рано тази година стана жертва на такъв. Макар и сървър на компанията да беше компрометиран и да беше открадната информация от системите, главните пароли и криптираните хранилища на потребителите, останаха незасегнати, поради спецификата на опазване на данните от страна на компанията, като независимо от това, потребителите трябваше да сменят главните си пароли.

Очаква се LogMeIn да комбинира предлаганите от LastPass услуги с предоставяните от Meldum оферти, друга компания придобита от LogMeIn през последната година. Това ще създаде нов продукт в областта на защитената идентификация – бизнес, превърнал се в доста примамлива цел за компаниите в последно време, именно заради шумните пробиви в системи и услуги по целия свят.

„Искам лично да ви уверя, че това (придобиването на LastPass – б.а.) е добра новина, както за нас, така и потребителите ни. Първо, ние (LastPass/LogMeIn) нямаме планове да променяме сега съществуващите ни бизнес модели. Второ, придобиването ще ни предостави достъп до ресурси, които ще ни позволят да продължим с иновациите в опит да доставим дори по-добър продукт от този, който познавате и обичате“, написа на страниците на блога на LastPass създателят на компанията и нейн изпълнителен директор Джо Сигрист.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини