LulzSec удариха бразилски правителствени сайтове

0
15

Сайтове близки до бразилския президент и местното правителство са станали обект на атаки от хакерската група LulzSec, предаде BBC.

В официалния акаунт на хакерите в микроблогинг платформата Twitter е публикувано съобщението „Tango Down” и два линка към падналите сайтове. Технически погледнато сайтовете не са хакнати, а само са изведени от строя временно. За целта е използвана прастарата техника с DDoS атаки, която претоварва сървъра и блокира временно работата. За използването на тази техника не са нужни специални умения и тя може да бъде приложена от всеки престъпник, който разполага със собствена мрежа от зомбирани компютри.

LulzSec наскоро декларира намерението си да се съсредоточи върху атаките над различни правителствени мрежи и свързаните с тях организации по целия свят. През последните месеци жертва на хакерски атаки станаха британската Агенция за борба с организираната престъпност, американският Сенат, Sony, държавната американска телевизия PBS, различни игрални компании и други.

След падането на двата правителствени сайта, от основния Twitter акаунт на LulzSec са били отправени поздравления към бразилския им клон, който в микрблогинг платформата е с адрес @LulzSecBrazil.

LulzSec коментираха и ареста на 19-годишния Райън Клиъри. Хакерската група е заявила, че тийнейджърът не е бил неин член или част от организацията.

През последните месеци хакерските групи повишиха неколкократно активността си, като това вероятно е провокирано от големия медиен интерес към падането на игралната мрежа на Sony.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за