Mac OS 7.0.1 вече може да бъде стартирана в браузъра

0
1099

Некомерсиалният проект Internet Archive анонсира емулатора Mac OS 7.0.1 и сега потребителите със всякакви по-съвременни компютри могат да използват софтуера от 1984-1991 година директно в програмния прозорец на браузъра.

Според създателите на проекта, той се базира на емулатора PCE с отворен код. Софтуерът включва операционната система Mac OS 7.0.1 с HyperCard, BBEdit Lite, Mac Draw и Mac Paint. Инсталирани са приложенията Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft Works и Pagemaker. Потребителите могат да играят Risk, Cannon Fodder и Shufflepuck.

Различните версии на System 7, а след това и на Mac OS 7 излязоха през периода от 1991 до 1997 година. Този софтуер преживя прехода от процесорите фамилия 68000 с архитектура PowerPC и се използваше в устройства като Powerbook 3400c и Twentieth Anniversary Macintosh.

Операционната система Mac OS 7.0.1 стана разширение на стартирания преди това проект за събиране на стар софтуер (Historical Software Collection). В рамките на този проект Internet Archive събира и качва в Глобалната мрежа сорс кодовете на програмите и старите игри за персонални компютри.

Internet Archive бе създадена преди повече от 20 години и нейна основана задача е да се запази информацията, какъв е бил интернет през годините и как са се развивали онлайн услугите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари