Mac OS 8 с предварително инсталирани приложения и игри излезе като отделно приложение

0
583

Разработчикът Феликс Ризенберг (Felix Rieseberg) трансформира операционната система Mac OS 8 в приложение, което може да бъде инсталирано на всеки по-съвременен компютър. Файлът включва редица интегрирани приложения и игри. Приложението може да бъде инсталирано в платформите macOS, Windows и Linux.

Приложението macintosh.js се състои изцяло от JavaScript и използва виртуална машина за емулацията на Macintosh Quadra 900 с процесора на Motorola, който Apple използваше преди да премине към чиповете IBM PowerPC. Програмистът е интегрирал в това приложение класическите игри Duke Nukem 3D, Civilization II, Dungeons & Dragons, Namely, Oregon Trail, Alley 19 Bowling и Damage Incorporated. Вградени са и редица приложения и пробни версии, включително Photoshop 3, Premiere 4, Illustrator 5.5, StuffIt Expander и Apple Web Construction Construction Kit.

В операционната система, която се появява след стартирането на приложението са налични и браузърите Internet Explorer и Netscape. Но това са толкова стари версии, че Феликс подчертава, че с тяхна помощ не може дори да се отвори сайта на Google. Но така или иначе, интересно е да се се види портваната към JavaScript версия на Mac OS 8, която бе актуална през 90-те години на миналия век. Приложението е със свободен достъп и всеки може да пробва този софтуер. Версиите за различните операционни системи са с големина под 250 MB и могат да бъдат изтеглени от GitHub.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари