macOS Catalina 10.15.4 блокира работата на някои стари лаптопи MacBook

5
465

Apple анонсира нова актуализация за проблемната macOS Catalina 10.15.4 като коригира някои проблеми, но сега в социалните мрежи и онлайн форумите потребителите започнаха да споделят, че тя същевременно освен че коригира някои стари проблеми, отваря няколко нови такива – в това число проваляне на инсталирането или дори забиване на компютъра след актуализацията.

Много от вас със сигурност ще оприличат ситуацията с тази на Windows 10 на Microsoft, на която ставаме свидетели от много месеци насам. Компанията пускаше едни кумулативни актуализации, които трябва да решат съществуващи промени, но самите те отварят нови такива, а след това да се пускат още и още…

Както е забелязано от портала 9to5Mac от Apple казват, че новата допълнителна актуализация на macOS Catalina 10.15.4 подобрява „стабилността, надеждността и сигурността на вашия Mac“, както и въвежда някои специфични корекции, но според много потребители инсталирали актуализацията на своите MacBook тя е довела до отварянето на нови проблеми

За щастие обаче сред новите проблеми не влизат системни сривове или проблеми с ядрото, поне не и според Apple или обратната връзка на потребителите, която видяхме онлайн до момента. Проблемите, които новата актуализация коригира са спиране на работата на FaceTime или липса на реакция при свързване на устройство през USB-C портовете на лаптопите, но някои потребители дори съобщават за блокиране на работата на компютъра.

Някои потребители с MacBook Air 2020 през последните седмици съобщиха за проблеми при включване или изключване на 4K или 5K външен монитор, както и сривове с помощника за настройка. Друг нов проблем е нарушение в работата на Office 365 на Microsoft, който многократно иска паролата за акаунтите на потребителите, които новият ъпдейт успешно коригира.

Проблемни MacBook

Очевидно, че това са много полезни поправки по софтуера, но както споменахме в началото потребители от цял свят съобщават за нововъзникнали проблеми.

Един читател на 9to5Mac казва, че след актуализацията неговият MacBook от 2016 е спрял окончателно да работи и да се захранва, а при актуализирането на Mac Mini 2012, той започва да работи „безумно бавно“.

Във форума на Apple Insider се срещат мнения на потребители, които допълват с информация за подобни проблеми. Така например се споделя за окончателно блокирали 13-инчов MacBook 2018 и 16-инчов MacBook Pro 2019, които не дават никаква индикация за живот, но към момента все още не е потвърдено какво е породило тези проблеми и дали зад тях не стои дефект в хардуера, но потребителите правят връзка с новата актуализация, тъй като са се появили след надграждането. Освен това много споделят, че просто не могат да инсталират новият ъпдейт, тъй като процесът по актуализиране блокира и се прекратява.

Към момента Apple все още не са дали официално становище.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари