Стартъпът Magic Leap от седем години в пълна тайна разработва своите очила за допълнена реалност.

Но днес младата компания показа своето първо устройство с име Magic Leap One Creator Edition. То е предназначено за разработчиците и ще излезе на пазара до края на лятото.

AR очилата дават възможност на програмистите да създават игри и приложения с помощта на платформата Magic Leap. По време на презентацията стартъпът показа процеса на създаването на една игра. Потребителят използва жестове с пръстите си, за да намери най-подходящото място за поставянето на 3D обекта в допълнената реалност. Намереното по този начин място системата обозначава със зелен цвят. Magic Leap One разпознава редица специфични жестове и разположение на ръцете.

Обектът е каменен голем. Потребителят трябва да избягва неговите удари и хвърлени камъни. Всички приложения за Magic Leap работят в многопотребителски режим – няколко души виждат едни и същи обекти и взаимодействат с тях в реално време.

Техническите характеристики засега са съвсем малко. Производителят каза само, че Magic Leap One Creator Edition се базират на мобилния процесор Nvidia Tegra X2 и че се предлагат два различни модела. За цената е още рано да се говори.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за