fbpx
0 C
София

Malwarebytes обяви амнистия за пиратите

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Пиратстването на антивирусен софтуер е масово явление, но и доста опасна стъпка, предприемана често от потребители, които не са сигурни какво правят. Използването на кракове, „фиксове“ и подобен род нелегален софтуер за легализиране на програми често крие големи рискове, но по отношение на антивирусни продукти това може да е особено опасно, тъй като вместо да инсталират софтуер, който да ги защитава, тези потребители често „осакатяват“ тези програми, давайки им фалшиво чувство за сигурност.

Със сигурност това се знае и от хората от Malwarebytes – изключително популярна и уважавана компания, доставяща продукти за компютърна сигурност. Те знаят много добре, че платените им продукти биват пиратствани често и това не им харесва. Вместо обаче да налагат рестриктивни политики, забраняващи потребителите да използват по нерегламентиран начин техните продукти, компанията спазва различни стратегии. Така например, преди време компанията наложи политика, която при засичане на инструмент, който компрометира програмата, генериращ ключ за нея, Malwarebytes изписваше просто засичане с име: „Не крадете нашия софтуер“ (Don’t steal our software), вместо да деактивира програмата или да я деинсталира от системата. Тези дни, компанията продължи с иновативната си и щадяща стратегия към пиратите, обявявайки своеобразна амнистия, по силата на която, Malwarebytes ще предостави едногодишен ключ на тези, които ползват Malwarebytes Anti-Malware Premium без да си платили за това.

Компанията стартира наскоро промяна в политиката по лицензиране на своите продукти, като започна и сканиране на инсталираните на машините програми за наличието на нерегламентирани регистрации. Очаква се след налагането на новите политики за лицензиране на програмата, пиратстването да стане значително по-трудно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини