fbpx
9.3 C
София

Mastercard предлага банкова карта със скенер за пръстови отпечатъци

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Mastercard, заедно с норвежкия стартъп Zwipe, вече предлага на потребителите банкова карта с вграден скенер за пръстови отпечатъци. Скенерът заменя въвеждането на PIN-код и ако пръстовият отпечатък не съвпада, вграденият чип блокира картата и разплащането с нейна помощ става невъзможно. Официалната презентация на новата банкова карта се състоя на 17-ти октомври в Лондон.

Компанията Zwipe разработила биометричната технология, е вложила немалко усилия, за да побере подобен скенер в стандартна банкова карта. Скенерът може да работи при високи температури, които се получават при стандартното ламиниране на картите. Скенерът получава енергия от четящото устройство по безжичен път, а няколко патента на Zwipe са посветени на високата енергийна ефективност и управлението на захранването на самия скенер.

Разплащанията с новата банкова карта стават със същата скорост, както и при използването на анонсираната неотдавна система Apple Pay, която използва вградените в iPhone 6 NFC-терминал и скенер. Mastercard е един от главните партньори в проекта Apple Pay, а създателят на Zwipe счита, че това ще спомогне за по-бързото разпространение на биометричните методи за идентификация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини