Mastercard представи своята визия за модернизиране на B2B плащанията

0
397

Mastercard стартира своята услуга Track Business Payment Service, насочена към компаниите в САЩ, с цел да съживи B2B плащанията. Новата услуга ще осигури по-голям контрол върху разплащателните трансакции и същевременно ще предложи по-богат обмен на данни както за купувачите, така и за доставчиците.

Track Business Payment Service позволява на купувачите и доставчиците да управляват плащанията си по-ефективно по начин, за който Mastercard казва, че ще доведе до по-добри резултати и за двете страни.

Използвайки изцяло новата система, доставчиците ще могат да управляват системно как им се плаща по различни фактури от различни купувачи. Междувременно купувачите ще могат да оптимизират и автоматизират ефективността на плащанията към доставчиците с подобрено съгласуване за управление на паричния поток и предлагане на отстъпки при ранно плащане.

Всичко това ще се управлява чрез единна платформа, която свежда до минимум необходимостта от ръчно и отнемащо време проследяване на плащанията между купувачи и доставчици. Допълнителна ефективност е вградена в системата благодарение на подобрените подробни данни за преводите при всяко едно плащане. Това ще позволи на доставчиците да намалят своите разходи за време и труд, изразходвани в проследяването на плащанията, коректността на купувачите и друга информация, която би могла да има значение за сделката.

„Когато започнахме работа по услугата за плащане с Mastercard Track Business, разгледахме постоянните проблеми в B2B плащанията и си зададохме въпроса как можем да ги разрешим в полза на купувачите и доставчиците“, каза Джеймс Андерсън, изпълнителен вицепрезидент на Global Commercial Products на Mastercard.

Създаване на стимули

„Разбрахме, че трябва да прилагаме техниките, които работят толкова добре при разплащанията между обикновените потребители: осигуряване на добавена стойност както на купувачите, така и на доставчиците, възприемане на стандартизация, мащабиране чрез работа с най-способните партньори и чрез създаване на стимули за подстракаване на поведенчески промени от участниците. „

„Това, което изграждаме с нашите партньори, е напълно дигитализиран и изключително ефективен начин за бизнеса да плаща и да получава заплащане, използвайки множество платежни инструменти, така че купувачите и доставчиците да получават нова и демонстрируема стойност от своята дейност“, заяви Андерсън.

„Това дава на предприятията начин да поддържат контрола, да управляват по-добре паричния поток и да бъдат по-оперативно ефективни – всичко, което е изключително важно за компаниите, които се справят с икономическите предизвикателства днес.

Първата търговска версия на Track Business Payment Service стартира в САЩ с партньори за дистрибуция в цялата B2B екосистема, включително Global Payments, AvidXchange, Boost Payment Solutions, Corporate Spending Innovations (CSI), Fiserv, HighRadius, Tesorio, Veem, Velo Payments , VersaPay и YayPay.

Отвъд САЩ Mastercard пилотира услугата за плащане Track Business с Paymentez в Латинска Америка през 2019 г. и планира пълен търговски старт в региона. По-нататъшни представяния ще бъдат осъществени в Европа, Близкия Изток и Африка и Азиатско-Тихоокеанския басейн през 2020 г. с последващи търговски сделки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари