8.6 C
София

MasterCard също представиха услуга дигитален портфейл

Най-четени

Някои от най-големите компании, които се занимават с плащания като Visa, American Express, PayPal и дори Google вече представиха на пазара свои услуги тип „дигитален портфейл“. Беше само въпрос на време към тях да се включи и MasterCard. Компанията вече е готова със своето решение за ново поколение онлайн плащания, наречено PayPass Wallet.

Услугата е подобна на V.me на Visa и Serve на American Express. Тя ще позволява на потребителите да купуват продукти в интернет без да се налага да въвеждат 16-цифрения номер на кредитната или дебитната си карта. PayPass Wallet, също така, ще ни дава възможността да плащаме бързо и лесно през смартфона си, допирайки го до разплащателния терминал.

За да можем да използваме този дигитален портфейл, първо онлайн магазините трябва да сключат договор с MasterCard, за да започнат да поддържат услугата. След като това стане ще можем да пазаруваме от тези магазини само срещу потребителско име и парола. Профилът ни в PayPass ще поддържа многобройни акаунти и няма да има никакво значение дали магазините, от които пазаруваме, ще са конкуренти.

MasterCard скоро ще отвори услугата за регистрация през официалния им сайт, но целта им по-скоро е да сключат договори с банки по цял свят, които да предложат услугата на клиентите си. Макар че създаването на дигитален портфейл е логична стъпка, предвид популяризирането на онлайн търговията, някои анализатори посочват, че наводняването на пазара с много на брой такива услуги ще обърка клиентите поне в началото. Причината е, че докато имената на компаниите за плащане са известни на всички, същото не може да се каже за имената на дигиталните им портфейли.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини