fbpx
13.6 C
София

Mastercard: 51% от потребителите в проучване от Латинска Америка и Карибите са използвали криптовалута

Най-четени

Изглежда интересът към криптовалутите расте с особено големи темпове в Латинска Америка и Карибите. Гигантът в разплащателните технологии Mastercard разкрива, че над половината от потребителите, които са взели участие в проучване, са имали опит с криптовалути под някаква форма.

От компанията заявяват, че са анкетирали повече от 35 000 души по целия свят за целите на проучването New Payment Index. Данните показват, че 51% от потребителите в региона на Латинска Америка са „извършили поне една дейност, свързана с криптовалута през последните 12 месеца“.

В данните от проучването се добавя, че „повече от една трета“ от респондентите в Латинска Америка и Карибите са използвали стейбълкойн (сборно название за криптовалутите с най-висока пазарна капитализация и привърженици, чиито курс се движи в относително прогнозируеми граници), за да извършват някакво разплащане за ежедневна покупка.

Проучването, проведено между март и април тази година, освен това установява, че 54% от латиноамериканските и карибските потребители са „оптимисти“ относно цифровите активи като инвестиция.

Около 66% от латиноамериканското и карибското население отговаря, че иска „по-голяма гъвкавост, за да могат криптовалутите да се използват като работеща алтернатива на традиционните методи за разплащане“, когато става въпрос за ежедневни финансови операции.

Растящи доверие и интерес към цифровите валути

Огромните 82% също казват, че искат банките, които използват в момента за ежедневните си финансови операции, да им предоставят набор от директно достъпни, свързани с криптовалута функции. В същото време 77% от запитаните казват, че биха се радвали да използват криптовалутите повече, ако имат достъп до повече информация за тях.

Освен това анкетираните още казват, че ако криптоактивите се емитират от банки или други „надеждни организации“, 69% биха се чувствали по-уверени в това да използват криптовалути за разплащания и инвестиции.

Проучването на Mastercard също така установи, че цифровите плащания се увеличават в Латинска Америка, като 95% от респондентите заявяват, че възнамеряват да използват дигитални методи за плащане през следващата година. Почти една трета от респондентите заявяват, че са използвали по-малко пари в брой през последните 12 месеца.

Уолтър Пимента, изпълнителен вицепрезидент по продукти и инженеринг на Mastercard в региона на Латинска Америка и Карибските острови, наскоро заяви, че „все повече и повече латиноамериканци проявяват интерес към криптовалутите и искат решения, които улесняват достъпа до крипто света“. Той от своя страна добави, че Mastercard също работи по различни решения за разширяване на цифровото портфолио и включването и укрепването на все повече страни в съюзи, които да гарантират добър интегритет на най-актуалните технологии от финансовия свят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини