May 2019 Update не се инсталира на някои PC с процесори Ryzen

7
941

Миналата седмица Microsoft започна разпространението на голямото пролетно обновяване Windows 10 May 2019 Update (версия 1903). Ъпдейтът предложи редица нововъведения, включително виртуалната среда Windows Sandbox за безопасно тестване на приложения и възможността за отлагане на обновяванията с 25 дни. Но въпреки, че новата версия бе тествана по-дълго от обикновеното, отново се забелязват някои проблеми. Един от тях е, че May 2019 Update не се инсталира на някои компютърни системи с процесори на AMD.

Проблемът се дължи на комплекта драйвери AMD RAID, които не са съвместими с новия ъпдейт. Според описаното в уеб страницата за техническа поддръжка на Microsoft, в компютърните системи с Windows 10 с процесори а AMD Ryzen или AMD Ryzen Threadripper обновяването May 2019 Update може да спре със съобщение за грешка, ако се използва SATA или NVMe RAID конфигурация. Съобщението е следното:

„AMD Ryzen или AMD Ryzen Threadripper са конфигурирани в режим SATA или NVMe RAID. Инсталиран е драйвер, който предизвиква проблеми в стабилността на ОС Windows. Този драйвер ще бъде изключен. Проверете за нови версии от производителя, които са подходящи за тази версия на Windows“.

Несъвместимостта се проявява при компютрите с AMD Ryzen или AMD Threadrippe с версия на драйверите под 9.2.0.105. При инсталиране на по-нови версии проблемът изчезва.

AMD уточни, че причината са новите изисквания към определена категория драйвери.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

„отлагане на обновяванията с 25 дни“ – при мен дава в настройките „up to 35 days“.

така така
така така

Нямат край свинщините в Уиндоус 10, на кaлпава ОС процесорът й пречи.

Oracle
Oracle

Е … господа от линукс-бг.орг … В сравнение с белите, които причинява всяко ново ядро на любимата ви ОС, това тук с Вин си е направо бял кахър 🙂 И преди да почнете да пишете глупости, че нямало такова нещо, да споделя само, че при смяна на ядро, в единствената линукс дистрибуция за крайни потребители, която се откроява над всички останали – Минт, хората са си го написали пределно ясно – внимавайте когато обновявате ядрото, защото е възможно нещо да спре да работи – я wifi-то, я музиката, я нещо друго, и не се панирайте – върнете старото ядро и… Виж още »

Elcaro
Elcaro

Да предположим, че хипотетично си прав и описанието, което си дал за Линукс е обновяване на един компонент – в случая ЯДРО, докато при Прозорци 10 един Господ знае какво са наблъскали в поредния си „ъпдейт“, на всичкото отгоре ти искат и пари за да им ползваш счупения прозорец, да те следят и да си им тестерче

Фараоня
Фараоня

Оракуле, линукса не ти е компетенция 😀 😀 😀 . По-добре си коментирай уиндоуса.

асасд
асасд

Нормално за МалкоМеките….
При тях ще има нещо нередно, ако обновяването НЕ предизвика проблем.

Така става като наемаш индийски цигани да ти пишат софтуера. Ама иначе е евтино.

Борис Михайлов
Борис Михайлов

За съжаление при мен успя да се обнови и за пръв път от поне 5г видях синият екран на смъртта виндоска. Уж си взе поука (изпрати репорт) -да видим?