McDonald’s заменя касиерите с компютри

8
54

Веригата от ресторанти за бързо хранене McDonald’s има намерение да замени част от касиерите в своите европейски заведения с компютри. Заучената фраза „Искате ли пържени картофи към поръчката си?” скоро може да стане запазена марка за машините, които приемат поръчката на гладните потребители, предава Digital Trends.

Европейските ресторанти на McDonald’s са около 7 хиляди на брой и в тях поетапно ще започне инсталирането на компютърни терминали със сензорни екрани, чрез които хората ще правят поръчки сами. Машините няма да приемат кешови плащания, а само кредитни и дебитни карти. Разбира се, който иска да плати в брой ще може да го направи, тъй като живите касиери няма да бъдат напълно премахнати от системата.

Според McDonald’s, новите компютърни терминали ще улеснят клиентите като им предложат по-улеснено, качествено и бързо обслужване. Сред планираните промени се предвиждат множество козметични корекции в ресторантите, както и удължено работно време. Все още не е ясно колко души ще загубят работата си след като влязат в сила промените, но вероятно бройката ще възлиза на няколко хиляди души.

Терминалите за автоматизирани поръчки ще позволят на McDonald’s да свие разходите си и да събира ценна информация за своите клиенти. Според Стив Ийстърбрук, който е президент на европейската част от McDonald’s, благодарение на новата система веригата ресторанти ще бъде по-добре информирана за навиците на своите клиенти.

McDonald’s все още са предпазливи и нямат краткосрочни намерения за въвеждането на автоматизирани поръчки в рамките на САЩ. Това обаче със сигурност ще стане ако експериментът в Европа се окаже успешен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари