9.6 C
София

MediaTek купува бизнеса на Intel за производство на чипове за управление на захранването

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корпорацията Intel продължава да се освобождава от неособено перспективните направления на своят бизнес. Миналата година процесорният гигант продаде на Apple своя бизнес по производство на модеми за смартфони. А сега явно е дошло времето да се избави и от още един свой отдел.

Компанията MediaTek официално обяви че купува Enpirion – отдела на Intel, който се занимава с производството на чипове за управление на захранването. Сумата на сделката е $85 милиона, като сега се чака решението на регулаторните органи. Конкретният купувач е Richtek, която е дъщерна компания на Mediatek,

Направлението Enpirion на Intel предлага интегрирани високочестотни и висококачествени решения за захранването на FPGA, SoC, CPU и ASIC. Казано с други думи, този отдел произвежда чипове и софтуерни инструменти за управление на захранването на процесорите и различните SoC за устройствата, които получават захранване както от външен блок, така и от акумулаторни батерии.

Тази сделка едва ли ще окаже съществено влияние на пазара за смартфони. Но тя ще засили позициите на Mediatek и е напълно възможно да окаже позитивно влияние на конкурентоспособността на компанията. Уеб-портал GSMArena допълва, че Google вече се е обърнал към Mediatek и е поръчал „едно по-пълно решение“ както за сървърния пазар, така и за сферата на 5G модемите за съвременните мобилни мрежи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини