14.5 C
София

Megaupload си иска милионите долари обратно от американското правителство

Най-четени

Megaupload предизвиква американското правителство да върне милионите долари, които взе от компанията през януари. Това искане за съдебно постановление е жестока критика към Щатите за неоснователното държане на обвиняемите в отговорност, въпреки че няма доказано престъпление, за това, че на обвиняемите не е предоставена защита, макар и законите да го изискват, за това, че няма представени никакви детайли изобщо относно предполагаемите нарушения и за злоупотреба със законите на САЩ (т.е. правителството си е позволило да пристъпи законите си).

В допълнение към искането за съдебно решение, което да отмени криминалното дело въз основата на това, че компанията никога не е получавала юридически адекватно отношение, Megaupload и обвиняемите Ким Дотком, Матиас Ортман, Брам Ван Дер Колк и Фин Батато изискват възвръщане на част от авоарите или всичките, отнети им от САЩ.

Американското обвинение твърди, че Megaupload е отговорник за щети спрямо разполагащите с авторски права на стойност 500 милиона долара, докато съставя глоба за щети спрямо държавата от 175 милиона долара. В допълнение към вече отнетите 67 милиона, американското правителство изисква криминално наказание от най-малко 175 милиона долара, сумата, срещу която Megaupload възразява.

Това включва всички приходи на Megaupload, което намеква, че компанията не е спечелила и цент по легален начин или по начин, който е извън юрисдикцията на Правителството на САЩ.

Имайки предвид огромната вероятност компанията да е придобила известна част от авоарите си по легален път, би трябвало те да се размразят, за да може Megaupload да заплати на защитата си. Към този момент, нито един от защитниците на компанията не получава каквото и да било заплащане.
Компанията също така е държана в отговорност не само за собствените си действия, но и за действията на своите потребители, тоест за вторични нарушения, а според закона не може да подлежи на обвинения спрямо подобни нарушения.

Тази седмица съдията от Нова Зеландия, Дейвид Харви, изрази мнението си, че правителството е престъпило закона, тъй като му липсва законна основа на твърденията, или по-скоро на опитите да криминализира вторични нарушения.

В допълнение, юридическата отговорност, в която е държана компанията, е съставена на основата на закони и постановления, а няма такъв закон, който да криминализира вторичните нарушения.

Освен това, много голословни обвинения са отправени към обвиняемите. Например, едно от тях е предполагаемо качване на песен на 50 Cent от Ким Дотком, а друго се отнася за същото от Фин Батато, само че с песен на Луис Армстронг.

Адвокатите на Дотком отбелязват, че на горепосочените обвинения им липсва фактология, върху която да може да се изгради адекватна защита. Чии авторски права са нарушени? Кога се е случило това? И т.н., и т.н.

Съдебното искане продължава с отбелязване на факта, че Megaupload много пъти е използван съвсем легално и е защитен от DMCA, откакто отстъпи пред исканията на лица с авторско право, сваляйки милиони линкове.

Още повече, дори и обвиненията на правителството да бяха основателни, то все още ще бъде географски ограничено, пише екипът от адвокати на Дотком.

Компанията се намира извън границите на САЩ, повечето ? потребители също, повечето ? дейности също. Следователно голяма част от Megaupload не е под юрисдикцията на Американското правителство. Те нямат право да съдят компанията с текущите си доводи.

Опитът на САЩ да направи най-голямото си подобно дело получи съответния ответен удар в лицето на съдебното искане от адвокатите на Дотком, което се простира до 45 страници – най-голямото оплакване свързано с авторски права, което правителството е получавало до сега към себе си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини