Meizu се разделя на две компании

0
47

Meizu е един от най-известните китайски производители на смартфони. Както и останалите компании от Китай, тя придоби популярност чрез пускането на евтини устройства, с топ-технически характеристики и премиален външен вид. Според слуховете, идващи от Китай, Meizu планира да се раздели на две отделни компании. Едната ще продължи да съществува под това име, а втората ще се нарича Blue Charm и ще съществува отделно от основната, макар и да принадлежи на Meizu.

Както се съобщава, настоящият вице-президент на Meizu Ли Нан е оглавил новата компания Blue Charm в качеството на генерален директор, а Чжи Ян, бившият маркетинг директор на Huawei, ще заеме в Meizu поста на вице-президента. Самата компания Meizu към момента отказва да коментира тези слухове, но и не отрича новината за разделението.

Според слуховете, Meizu ще продължава да пуска флагмански смартфони от рода на Pro 7, а Blue Charm ще се съсредоточи върху по-достъпните модели. Също така има данни, че в устройствата на Meizu ще бъдат използвани процесорите Samsung Exynos, а в смартфоните на Blue Charm — Snapdragon от Qualcomm.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари