Mercedes и Qualcomm си партнират за безжично зареждане на автомобили

0
43

Вашият Mercedes-Benz EV може скоро да се зарежда безжично, както болид от Formula-E, като това ще стане благодарение на нова сделка между едноименният автомобилен гигант и Qualcomm.

Двете компании, които си партнират в създаването на автомобилно оборудване, ще въведат безжично зареждане, което работи едновременно с коли и с мобилни устройства като смартфони и таблети. Друга опция ще позволява колите да предлагат връзка с интернет, включително и когато се движат с висока скорост.

За Qualcomm това е възможност да излезе извън традиционния си, но все по-пренаселен пазар на мобилните чипове, където компанията напоследък трябва да се справя с конкуренцията на производители като Apple и Samsung, които предпочитат чипове собствено производство вместо популярни серии като процесорите Snapdragon на Qualcomm.

За да разшири дейността си, Qualcomm създаде ново подразделение с името Qualcomm Automotive Solutions, което работи по аксесоари и услуги за умни автомобили. Това е изпреварващ ход от страна на компанията, тъй като търсенето на процесори и опции за свързване ще се увеличи значително с появата на автономни и полуавтономни коли.

Засега сделката между Qualcomm и Mercedes се върти около 3G/4G връзка, като клетъчните модеми ще бъдат вграждани в колите, позволявайки на водачите не само онлайн достъп, но и ОТА ъпдейти, безжично зареждане и др.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари