Mercedes няма акумулаторни батерии и не може да изпълни плана си за производство на електромобили

54
5450

Дебютният електрически кросоувър EQC не се представи добре на пазара – в Германия бяха продадени само няколко десетки бройки. А сега възникна нов проблем: планът на производството на електромобила бе намален двойно, понеже корейският партньор LG Chem заяви, че не може да достави необходимия брой акумулаторни батерии.

Съдбата на първия електромобил на Mercedes ни подсеща за думите на ръководителя на Subaru, че да продава електромобили умее само Tesla. Преди няколко часа Reuters съобщи, че производственият план за производството на EQC е намален двойно, поради дефицита на акумулаторни батерии за електромобили – корейската компания LG Chem не успява да достави необходимия брой батерии.

Mercedes стартира производството на електромобили още през месец май миналата година, преоборудва поточните си линии и заяви, че ще произведе 25 000 електромобила до края на годината, но в крайна сметка от завода излязоха само 7000.

Още по-лошо е, че в Германия няма търсене на електромобилите на Mercedes и от модела EQC са продадени само няколко десетки електрически автомобила.

Да си припомним, че Tesla купуваше и още купува акумулаторни батерии за своите електромобили от японската компания Panasonic. Но Илън Мъск вече започна собственото производство на акумулаторни батерии за електромобили, в които се използват съвсем нови технологии. Именно това е основното преимущество на Tesla пред другите автомобилни производители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
54 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари