Mercedes подготвя конкурент на Model S с пробег 600 км

3
1032

Новият модел на германския концерн Mercedes е компактен седан със задвижване на всички колела, който ще бъде директен конкурент на Model S на Tesla. При съпоставима цена новият електромобил ще се продава не само в Европа, но и в Китай.

Mercedes-Benz работи върху компактен електрически седан. Това е моделът EQE, който трябва да излезе на пазара през 2022 година и ще бъде шестият електромобил на Mercedes. По-големият електрически седан EQS се очаква да слезе от поточните линии още през 2021 година.

EQE ще има по един двигател на предната и задната ос, като с едно зареждане на акумулаторния блок ще може да измине 600 км. Засега не са известни точната цена на германския електромобил, но се съобщава, че той ще струва приблизително колкото Tesla Model S, който към днешен ден е с цена $75 000.

EQE ще се сглобява в една от германските фабрики, както и в новия завод в Пекин, който компанията строи съвместно с голям китайски партньор. Цената на завода в Китай е 1,5 милиарда евро. Той трябва да е окончателно готов през 2022 година и ще може да произвежда по 70 000 електромобила годишно.

Пазарните анализатори очакват, че тази година Mercedes ще представи още един изцяло електрически модел – джипът EQB. Според плановете на Mercedes, до 2022 година германската компания ще присъства на автомобилния пазар с над 10 модела електромобили.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ivan
ivan

Започна се.
Ако не друго, то поне ТЕСЛА създадоха вълната, а всички ги последваха. Надявам се за добро.

the professor
the professor

не виждам как нещо дето ще излезе след 5 години ще е конкурент на нещо което се продава сега…

Кьорав кон
Кьорав кон

Е, нищо де. То е посочено, че ще се конкурира с модел „S“ а годината на производство не е от значение. Те ако Тесла през 2020-та ако все още произвеждат модел S, вероятно ще стигнат 1000-1500 км пробег, та освен ценово не знам с какво друго ще ги конкурират от мерцедес.