Mercedes публикува няколко интересни видеоклипа, в които показва особеностите на своите нови електромобили.

Показани са хечбека EQA и кросоувъра EQ. Забелязва се, че заедно със седана EQS, фамилията германски електромобили на практика изцяло съответства на сегашните електромобили на Tesla. Така например, EQA ще се конкурира с компактния Model 3, EQS – със седана Model S, а кросоувърът EQ – с Model X.

Mercedes обяви семейството електромобили EQ през 2016 година, когато регистрира в патентното бюро не само името EQ, но и цяла серия от индекси за обозначаване на различните модели. От EQA до EQX. Освен това, Mercedes регистрира и рекламните слогани EQ Inside, EQ Boost и Generation MEQ.

Най много информация има за моделите EQ и EQA, представени съответно през 2016 и 2017 година. Седанът EQS засега не е представен, а неговият анонс се очаква през тази есен в Париж или Франкфурт.

Да си припомним, че германският автомобилен концерн Daimler AG възнамерява да инвестира 10 милиарда евро в разработването на десет нови модела електромобили. Тяхното серийно производство трябва да започне през 2025 година. Тези електромобили ще използват една и съща платформа и ще имат пробег 500 километра с едно зареждане.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Нечовек???РоссияПарния двигател е истинатаТова е война с/у Россия Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

„..серийно производство трябва да започне през 2025 година“
Изостават доста!

Иван
Иван

Все пак се започва.
Най-позитивното нещо от всичко е, че Тесла повлякоха крак…и технологиите теоърва ще се развиват.

Dave
Dave

Проблемите тепърва предстоят, за да се избавят от линиите за производство на скъпите ICE автомобили ще трябват огромни суми, понеже намаленото производство на ICE ще се окаже силно нерентабилно и много фирми ще фалират в близко бъдеще. Нищо чудно след няколко години да видим съвсем други марки които сега са още не известни на мястото на сто годишните такива които сега всеки познава.

Това е война с/у Россия
Това е война с/у Россия

Войната с Русия е в пълна разгара. С подобни модерни технологии, елетрогейвете и европедерастите се опитват да поствят страни с много ресурси като Русия на колене. Идеята на модерността и на електрическите коли е да съсипят тези държави и да няма смисъл от техните полезни изкопаеми. Възобновяемата енергия е война с Газпром, електромобилите – също. Модерността, технологиите и тем подобни демократични тъпотии се опитват да унищожат мъжествеността, основното качество на всеки Руснак. България трябва да се присъедини към Евразийския съюз, да се развива военно, а не да развива гей-педерастките технологии. Германия е известна с нацизма си, знаем го добре. Идеята… Виж още »

Парния двигател е истината
Парния двигател е истината

Въздържам се оценки на такива тъпизми, но на толкова умствено ограничен тип не бях подал. Първия палец надолу е от мен.

Россия
Россия

С електромобили, веганство и джендър идеология ще пазиш границата от ислямистките нашественици или с военна техника? Просто се замисли, единствения шанс на България е Русия да дойде и да ни подкрепи военно. Ако Русия е слаба – слаби сме и ние, а те това целят. НАТО ни окупира, ЕС ни окупира, ние сме колониална държава.

???
???

Русия е световно известна и с цирковото си изкуство. Сега поне знаем къде е един от клоуните им.

Нечовек
Нечовек

А аз си мислех, че за толкова години съм видял всякакви малоумни изказвания?! Уааууу, човече, ти счупи тъпомера!Развитието и усъвършенстването, били демократични тъпотии, това само типичен комуноолигофрен без ден смислена работа и принос за хората, може да го измисли. 😂😂😂😂