Mercedes ще представи ултра широк Hyperscreen екран за табло с AI на CES 2021

3
396

Mercedes-Benz ще разкрие своя MBUX Hyperscreen екран по време на CES 2021 събитието през януари. Това ще е първият продукт на марката за дигитално табло, чийто дисплей ще се простира по цялата ширина.

Дебютът му ще е с предстоящия EQS електрически седан

Ще се използва изкуствен интелект (AI), за да се позволи подобрен контрол на развлекателните и превозните функции. Какво точно значи това ще разберем в последствие. Със сигурност ще има интересни възможности за навигацията, аудиото и настройките на детайлите за управлението на автомобила.

За сега Mercedes е единствената компания, която е дала заявка за дисплеи с пълна ширина, състоящ се от един единствен екран в превозните си средства

Екранът ще е извит и ще се простира буквално по цялата вътрешна страна – от началото на шофьорското място, до края на пасажерското. И пасажерът ще може да има основна роля в управлението на системите.

Тази идея много добре пасва на електрическия седан EQS, която цел е да предложи много луксозни черти, но и много високи технологии. Производителят е заявил, че колата буквално ще се учи от нас докато шофираме, за да става по-удобна и ефективна.

Ако трябва да сме напълно точни, Honda показа нещо подобно

Това се случи с Honda e електрическия модел. Там има дигитално табло, което обхваща същата зона. Но то се състои от няколко отделни екрана. Единият 8.8-инчов TFT екран отговаря за инструментите на шофьора. Допълнен е от двойни 12.3-инчови LCD тъчскрийн дисплей, чрез които се управляват различните системи за контрол на автомобила и забавленията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари