Mercedes ще продава акумулаторната си батерия в САЩ

7
1099

Mercedes-Benz се прицелва в един от ключовите бизнеси на Tesla с представената тази седмица интелигентна соларна система. Business Insider (BI) предава за анонсирана вчера инициатива на немската автомобилна компания, съвместно с Vivint Solar, целяща доставката на системите на жители на Калифорния. Така, Mercedes ще представи на американския пазар своята акумулаторна батерия, а Vivint ще осигури инсталацията на соларните панели.

Немската компания представи своите батерии в Германия през пролетта на миналата година, като последва предлагането им в Обединеното кралство и ЮАР, впоследствие. Устройството, което е производство на дъщерната компания на Mercedes Deutsche ACCUmotive, може да складира 2.5 киловатчаса енергия, а при комбиниране – до 20 kWh. Пълната цена на системата, заедно с инсталацията ѝ, ще е на цена от $5000 до $13 000 за 20 kWh-ова система. BI коментира, че макар и системата на Mercedes да може да съхранява повече енергия от Powerwall 2 на Tesla (14 kWh), то за осигуряването на пълния капацитет ще е нужна инсталацията само на една батерия, а не на няколко, както при системата на немската компания. И двете компании разглеждат усилията си по работата по слънчевите си батерии, като част от цялостната им стратегия, включваща и техните електрически коли.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари