Mercedes Benz разработват гласово управление на автомобили базирано на Siri

0
55

Скоро iPhone няма да е единственото технологично устройство, което използва гласовия асистент Siri. ArsTechnica.com докладваха, че Mercedes Benz са разработили система за гласово управление на автомобили, базирана именно на технологията на Apple. Компанията ще представи въпросната система на Международното автомобилно изложение в Женева следващата седмица.

Системата ще се нарича Drive Kit Plus и, макар че няма да е първата технология позволяваща гласови команди в автомобила, със сигурност ще остане в историята като първата, използвала за тази цел Siri. Новата система ще бъде интегрирана в ново приложение на Mercedes наречено Digital Drivestyle, което проектира екрана на iPhone на малкия екран на контролното табло в колата.

Mercedes Benz ни уверяват, че Drive Kit Plus ще поддържа всички функции, които поддържа Siri в iPhone, а именно уговаряне на срещи, пращане на съобщения и търсене в Мрежата. Освен това, системата ще бъде синхронизирана с GPS устройство на Garmin, така че сред функциите й да има също и задаване на маршрут или търсене на определена улица. В допълнение, системата е синхронизирана и с Facebook и Twitter.

Като цяло, това което Mercedes Benz ще представи другата седмица в Женева, няма да е революционно, тъй като подобни системи съществуват вече в много автомобили. Това, което е по-важно е, че интегрирането на Siri в автомобилите ще направи гласовия контрол по-лесен, тъй като на водачите няма да им се налага да свикват с нови технологии – Drive Kit Plus ще работи по същия начин, по който работи Siri в iPhone-а ни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари