Mercedes-Benz ще строи в Полша завод за акумулаторни комплекти за електромобилите

2
335

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz ще произвежда акумулаторните блокове за своите електромобили в Полша, заяви министър-председателят Матеуш Моравецки. Той допълни, че вече е направена инвестиция от 200 милиона евро, а в рамките на проекта, в Полша ще се разкрият над 300 нови работни места.

Ние много се радваме, че инвеститорът, който от няколко години работи в нашата страна, отново е решил да инвестира в Полша“ – каза Матеуш Моравецки по време на официалната пресконференция.

Mercedes-Benz възнамерява да построи новия завод в град Явор (Jawor), намиращ се на 100 км от германската граница. В същия град немският производител вече строи и завод за производството на двигатели. На практика това не е само завод, а цял комплекс, който ще произвежда ключови автомобилни компоненти за Източна Европа. Новата фабрика няма да произвежда единични акумулаторни батерии, а само ще ги поставя в акумулаторните блокове и ще ги тества.

Компанията Mercedes-Benz вече започна да строи хъбове за производство на електромобили и акумулаторни батерии в целия свят. Към 2022 година германския автомобилен производител възнамерява да електрифицира всичките си модели, като и да създаде 50 нови модела. От новите модели десет ще бъдат напълно електрически, а останалите – хибриди. Потенциалният купувач винаги ще може да вземе и електрически вариант на избрания от него модел автомобил.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шишо
Шишо

Дрислявите трошляци бавно и безвъзратно си отиват. С тях си отива и зависимостта към руския петрол.

Браво, много точно казано, ама
Браво, много точно казано, ама

Дебил, ами американския, саудитския, италианския, либийския, иракския, норвежкия, британския петрол????