Компанията, известна преди като Facebook, а днес Meta, обяви, че преименува шлемът за виртуална реалност Oculus Quest на Meta Quest. Промяната е настъпила всъщност още с преименуването на Facebook – на 28-ми октомври, предава PC Gamer и е била анонсирана от вицепрезидента на AR/VR отдела на Meta Андрю Босуърт. Самият отдел, занимаващ се с разработките от сферата на виртуалната и допълнената реалност е бил преименуван от Facebook Reality Labs на Reality Labs.

„Виртуалната реалност ще бъде най-реалистичния начин за хората да достигат метавселената и гледайки напред към нашата цел за вкарването на един милиард човека във виртуалната реалност, искаме да изясним, че Quest се явява продукт на Meta. Това е причината, поради която ние опростяваме бранд архитектурата си и изоставяме марката на Oculus за нашия хардуер. Още в началото на 2022, вие ще почвате да виждате тази промяна от „Oculus Quest на Facebook“към Meta Quest и на Oculus App към Meta Quest App“, пише Босуърт.

От съобщението на Босуърт става ясно, че не е просто Quest. Meta изоставят напълно марката Oculus.

„Всички ние сме привързани силно към марката Oculus и това беше едно много трудно решение за нас. И макар и да променяме бранда на хардуера, то Oculus ще продължи да е ключова част от нашето ДНК и ще продължи живота си в неща, като софтуера и инструментите за разработчици“, допълва той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари