fbpx
13.8 C
София

Meta ще направи големи промени в плановете си за центровете за данни

Всичко това в името на ефективността и намаляването на разходите

Най-четени

Meta разкри финансовите си отчети за края на 2022 година, които показват сравнително малък спад от 1% в годишните приходи в сравнение с предходната година, в момент, в който други компании отчитат значителни загуби.

Дружеството обясни редица решения, които е взело, с идеята „да преследва по-голяма ефективност и да пренастрои своите бизнес и стратегически приоритети“, които включват сериозен преглед на помещенията, които използва компанията и дори изоставянето на редица такива от компанията.

В доклада се описват и съкращенията, които засегнаха около 11 000 нейни служители, но вероятно най-много се говори за плановете на компанията за нейните центрове за данни.

Компанията заяви, че ще се насочи към дизайн от следващо поколение, което ще означава, че този процес ще отмени редица от съществуващите проекти пред компанията.

В последващ разговор относно отчета за края на годината финансовият директор на Meta Сюзън Ли обясни, че новата архитектура е проектирана така, че да бъде „по-гъвкава“, когато става въпрос за приспособяване към различни работни натоварвания, а не към ИИ и не-ИИ.

Ли каза: „Тази гъвкавост означава, че с тази нова архитектура на центровете за данни ще можем също така да оптимизираме подхода си за по-ефективно изграждане на тези центрове за данни.“

При поетапния подход, който Meta се надява да приложи, компанията ще изгражда центрове за данни с по-малък първоначален капацитет, но с пространство и гъвкавост за разрастване при необходимост.

Освен това „rack шкафовете“ с по-висока плътност и по-ефективните сървъри ще позволят на тези центрове намалят „негативния си отпечатък“, което ще спомогне за намаляване както на разходите, така и на последиците за околната среда, като например вредните емисии.

Дневните активни потребители на Facebook са се увеличили с 4 % и са надхвърлили два милиарда, а общият брой на служителите също е нараснал въпреки масовите съкращения в компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини