10.8 C
София

Metro версиите на Microsoft Office ще излязат догодина

Най-четени

По време на конференцията за разработчици Build 2013 Microsoft демонстрираха пред събралата се аудитория едно от приложенията в Office в нов Metro стил. Това, което компанията представи, бе алфа на версията за Windows Store на приложението PowerPoint. Както вероятно помните, Metro вариантите на PowerPoint, Word, Excel и OneNote преди време бяха групирани под името Gemini.

Говорител на Microsoft уточни, че приложенията от пакета Gemini ще бъдат пуснати в Windows Store през 2014 година. Тази новина изненада анализаторите, които очакваха, че Metro версиите на приложенията ще бъдат готови до октомври тази година и вероятно ще бъдат представени заедно с новите персонални компютри и таблети работещи с операционната система Windows 8.1 (наричана още Blue).

Тук е удачно да припомним, че Metro версия на OneNote вече има и Microsoft дори са я обновявали два пъти от пускането й миналата есен. Lync също има Metro вариант, който, между другото, бе обновен съвсем наскоро – едва преди няколко дни.

В бъдеще Microsoft ще адаптира към интерфейса Metro и други приложения, сред които Publisher и Visio. Засега обаче не е ясно кога точно ще стане това.

Напомняме, че настолните версии на Word, Excel, PowePoint и OneNote ще продължат да работят и в Windows 8.1, независимо дали става въпрос за базирания на Intel или на ARM неин вариант.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини