Още през пролетта на тази година, Microsoft обяви, че работи по Линукс версия на SQL Server 2017. Тази новина беше потвърдена и на стартиралата конференция на разработчиците на Microsoft Ignite 2017. Първите, които ще получат Линукс версията на SQL Server 2017, заедно с Windows Server контейнери са Red Hat и RHEL. Така, Microsoft засилва допълнително сътрудничеството си с Red Hat. Още в края на 2015, Microsoft обяви достъпността на RHEL инстанции в Azure, а това лято Red Hat на свой ред анонсира поддръжката на SQL Server в OpenShift и Red Hat Linux.

„Всички тези избори спомагат за откриването на нови възможности за дейта центровете, в които има, както RHEL инсталации, така и Windows“, споделя в специална публикация в блога на Red Hat Джим Тотън, вицепрезидент и мениджър на „Платформи бизнес звена“ в компанията.

Така, RHEL ще е референтна платформа за SQL Server 2017, която вече е напълно тествана за продуктивност, достъпност и сигурност. Нещо повече, бенчмарк тестове, проведени от страна на Hewlett-Packard Enterprise Co. са показали, че SQL Server 2017 всъщност работи по-бързо на Линукс, отколкото в Windows, и то с по-ниска обща цена за собственост.

От двете компании обявяват, че SQL Server 2017 в RHEL ще осигури надеждно и постоянно ДБ преживяване, както в хибридна облачна среда, в това число и локално, така и в средата на Red Hat Certified Cloud, осигуряван от оторизираните за това доставчици и Azure. SQL Server ще функционира в Линук контейнер, което ще позволи на разработчиците по-лесно да конфигурират инстанциите от бази данни и да ги съхраняват в съответни библиотеки. За платформата ще бъде осигурена пулна поддръжка за жизнения ѝ цикъл и за клиенти, ползващи смесени среди (от RHEL и Microsoft) посредством сключена за това спогодба между двете компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари