Microsoft публично представи предварителната версия на усъвършенстваната защита (ATP) на Windows Defender, вградена в голямото есенно обновяване Fall Creators Update, планирано да излезе на 17 октомври.

Новата версия ATP предлага централизирано и по-опростено управление чрез System Center Configuration Manager, където са обединени различните механизми по безопасност, като например Endpoint Detection and Response, Windows Defender, защитната стена, SmartScreen, Device Guard и Exploit Guard. Сега се появява новият прозорец Security Analytics. Този панел ще показва нивото на безопасност на компютъра, който ще се сравнява с препоръчителния минимум на Microsoft и ще показва потенциалните уязвимости и методите за тяхното премахване.

Бизнесът ще може да създава отчети с помощта на Power BI, което ще даде възможност за интерактивен анализ на корпоративната компютърна система. Достъпът до данните ще се осъществява чрез специален интерфейс, интегриран в Intelligence Security Graph, даващ възможност за неговата работа във всякакви приложения.

Желаещите да пробват новата защита могат да получат безплатен достъп до нея в продължение на 90 дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари