Microsoft анонсира придобиването на Intentional Software Inc.

0
39

Microsoft анонсира тази седмица придобиването на създателя на софтуер за продуктивност Intentional Software Inc, вашингтонска компания, основана от бившия служител в Редмънд Чарлс Симони, за последно ръководил работата по Word и Excel в Microsoft.

Симони основава своята компания през 2002г. на основата на проекта си Intentional Programming. Платформата на компанията комбинира обработката на информация и знания с груповата продуктивност, сближавайки програмистите с работещите „в сферата на знанието“. „Тази придобивка ще надгради нашите усилия в опитите ни да поднесем инструментите, нужни за увеличаването на продуктивността в един свят, обусловен от богатството на наличната информация“, сподели по повод сделката Раджеш Джа, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft’s Office Product Group.

Все още не е ясно как технологията на компанията ще намери интеграция в Microsoft Office, но завръщането на Симони в Microsoft след 15-годишно отсъствие и опита му са достатъчен атестат за плановете на компанията.

Симони (роден като Карой Шимони в Будапеща, Унгария) има докторска степен от Станфордския университет по компютърни науки, като професионалния си път започва от Xerox PARC, където наред с многото други иновации, той е свидетел на създадването на първата компютърна система Alto с графичен интерфейс. Симони е автор на първата WYSIWYG програма за обработка на текст. По-късно той е назначен за главен архитект на Microsoft Word и Excel в Microsoft, ръководещ работата по споменатите софтуерни продукти от самото им начало. Симони е също така един от малкото космически туристи, като е бил досега на два космически полета.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари