Microsoft анонсира следващото голямо обновяване Windows 10 May 2019 Update

8
1309

Още следващата седмица за участниците в програмата Windows Insider софтуерният гигант ще представи голямото обновяване Windows 10 May 2019 Update. За всички останали потребители пролетният ъпдейт на Windows 10 трябва да излезе през месец май. Новото обновяване е следващата версия на операционната система Windows 10 с кодово име 19H1. Няма някакви по-особени функционални промени, но визуалните са доста. Добавена е светла тема, пясъчника Windows Sandbox, търсенето е разделено от Cortana, поддържат се японските емоджита Kaomoji.

Майският ъпдейт най-после ще даде възможност на потребителите с Windows 10 да контролират получаването на обновявания. Досега Microsoft изключително настойчиво натрапваше своите ъпдейти. А сега софтуерният гигант дава възможност на потребителите да избират кога да инсталират последната версия на операционната система. Ще се предлагат няколко варианта. Така например, ще има възможност да се остави текущата версия на Windows 10 и да се получават само ъпдейтите по безопасността, като по тази начин се избягват функционалните промени. Освен това, ъпдейтите ще могат да се отлагат до 35 дни, като ще бъдат въведени интелигентни часове на използване на системата, чрез които Windows 10 ще определя кога не използвате компютъра, за да може именно тогава да изтегли и инсталира обновяванията.

Предвижда се и въвеждането на специален панел за мониторинг в реално време на подготвените от Microsoft обновявания и на инсталираните ъпдейти в системата.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Agentpat™БахтиАндрианКольо(*) Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Чакай, бе. Нали беше April ъпдейт? И още тази седмица щяха да го пускат. Сега вече е May, а като стане май може да го сменят и на юнски.

(*)
(*)

Още по-добре

Бахти
Бахти

По-интересното е колко неща са осрали индийците и колко кръпки на кръпките ще са нужни да го докарат до що годе работещо състояние… Да му мислят ползвателите на Вирус 10… 🙂

Кольо
Кольо

Клошарите без два лева в джоба за OS да не се обаждат…

Бахти
Бахти

Айде честито на всички с 2 леФа в джоба:

Gamers beware! Windows 10 April 2019 Update (now May 2019 Update) might not let you play your favorite games – https://mspoweruser.com/gamers-beware-windows-10-april-2019-update-might-not-let-you-play-your-favorite-games/

п.п. Всичките ми Windows 7 са RTM и/или VL лицензни. За вирус 10 и една стотинка няма да видят от мен M$.

Agentpat™
Agentpat™

От Epic да си размърдат задниците и да решат проблема, за да могат потребителите им да играят любимата си Fortnite. На мен лично тази грозно изглеждаща игра не ми харесва и не я играя, но всеки си има вкус.

Андриан
Андриан

12 март 2019 г. – KB4489899 (компилация на ОС 17763.379)
Този ъпдейт се инсталира 2 пъти и не мога да разбера защо? Като не могат да предоставят обновяване на системата по добре изобщо да не го пускат за разпространение…
Защо при Windows 7 няма подобни проблеми!

Бахти
Бахти

Те се опитаха да „убият“ 7-цата с 2-3 нарочно направени калпави ъпдейти, но бизнеса бързо им наби канчетата и спряха с мизериите. То който знае какво да купува и използва, знае и кой ъпдейти да слага и кои да НЕ слага.