fbpx
2.8 C
София

Microsoft анонсира Windows Terminal: новият команден ред за ОС Windows

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В рамките на започналата вчера конференция за разработчиците Build 2019 корпорацията Microsoft представи новия Windows Terminal с операционната система Windows 10. Новият режим обединява в един общ интерфейс командните редове PowerShell и CMD, както и Linux подсистемата Windows Subsystem for Linux, даваща възможност за стартирането на програми за Linux в средата на Windows.

Софтуерният гигант е добавил във Windows Terminal поддръжката на раздели, теми и възможност за много гъвкава настройка за нуждите на програмистите и разработчиците, които искат да настроят командния ред за своите цели. Windows Terminal поддържа и емоджита, както и рендиране на текста с ресурсите на графичния процесор. Microsoft възнамерява да даде достъп до новия команден ред в ОС Windows 10 в средата на месец юни тази година. Софтуерният гигант явно се стреми да подобри възможностите за програмиране в операционната система Windows 10.

Едновременно с това Microsoft представи и Windows Subsystem for Linux 2 – първият голям ъпдейт на Linux подсистемата в ОС Windows 10. Новата версия включва „технологии, разработени за Azure“, които сега са достъпни и в компютрите работещи под управлението на Windows 10. Направени са много подобрения според потребителските отзиви и коментари. WSL 2 трябва двойно да ускори тежките операции с файловата система и другите задачи и процеси, изискващи много ресурси. Както и Windows Terminal, новата WSL 2 ще стане достъпна за тестерите през месец юни тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини