Microsoft блокира обновяването 1809 за компютрите с антивирусните на Morphisec

3
853

В своя сайт за техническа поддръжка Microsoft съобщи на потребителите, че голямото обновяване Windows 10 October 2018 Update временно е блокирано за компютрите, защитени с антивирусната програма на Morphisec Protector или използват приложения с Morphisec SDK.

Причината за това решение е бъг в съвместимостта, засегнал системата за съхранение на офисните файлове. За да не дразни потребителите с този бъг, Microsoft временно спря разпространението на Windows 10 October 2018 Update за компютрите с този антивирусен софтуер. При опит за ръчно инсталиране на ъпдейта с помощта на Media Creation Tool, операционната система съобщава, че е необходимо да се премахне проблематичния софтуер. Едва след това се дава възможност за обновяване. Софтуерният гигант съобщи, че скоро ще представи пач за тази ситуация.

Всички тези съобщения за блокирани обновявания са част от плановете на Microsoft да бъде по-прозрачен с потребителите относно новите версии на Windows 10 и навреме да ги информира за проблеми и открити бъгове. Проблемите и неизправностите са нещо неизбежно. Главното е потребителите да бъдат навреме уведомени и да се предотвратява разпространението на обновяването на компютрите, с които може да създаде конфликти.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dino
Dino

Да ви се не види и у макаронените , чисто нов портатил купен преди 3 седмици , след актуализация му само забива в син екран на смъртта. Накрая ще мина на Линукс.

че няма да минеш на Линукс е ясно
че няма да минеш на Линукс е ясно

Или, ако опиташ, след максимум 2 седмици ще се върнеш на Windows, ако си ползваш компа за нещо повече от това да отваряш уеб страници и да пише текстови документи. Но за чий уй си се набутал с 10-ка, след като все още на всеки компютър без проблеми се инсталира Windows 7 SP1, наистина не ми е ясно.

Гошко
Гошко

Масово тренда се обръща – преминалите на Линукс, повече не поглеждат Win. Само тия къде са Windows институциализирани и Линукс дественици ги приказват тия брътвежи. Времето ми пред компа е на 99% Lинукс, включително и в офиса. Който твърди, че няма алтернативи, значи не е търсил изобщо.