Microsoft България и СофтУни стартират безплатен курс „Основи на програмирането за ученици“

1
174

Microsoft България и СофтУни обявиха началото на серия съвместни инициативи, целящи да подобрят образованието и новото на компютърна грамотност на учителите и учениците в България.

Първата съвместна инициатива, курс „Основи на програмирането за ученици“, предлага за първи път изцяло безплатно обучение по програмиране, което е насочено към ученици. Всеки желаещ може да стане пълноправен курсист и да посещава предвидените занятия и упражнения. След полагане на редовен изпит в края на обучението, курсистите могат да продължат да учат в СофтУни или да получат сертификат за успеха си, в случай, че той е над 5.00.

Обучението ще се проведе в срок от два месеца, през които всички записани ще имат шанса да се обучават присъствено или онлайн. Присъствената форма на обучение дава също и достъп до редовни упражнения и менторски срещи, както и контакт с асистенти по време на занятията. Записването за безплатното обучение е отворено до 13-ти октомври, а началото на курса ще бъде на 15-ти октомври. Финалният сертификационен изпит ще се проведе на 18-ти декември и за всеки желаещ може да послужи като началото на обучение във вътрешната програма на СофтУни, без значение от възрастта.

Желаещите да се включат в обучението могат да подадат своята кандидатура за записване на страницата на обучението.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pix3l
pix3l

И децата ще започват от малки да пишат на C# в .NET света. Колко тъжно… 🙁