Дни след като достави новата версия на Visual Studio за Windows и macOS, Microsoft достави версия на средата за разработка към Линукс чрез snap пакет.

Snap пакетите е технология разработена от Canonical, създателите на Ubuntu, и представляват контейнеризирани софтуерни пакети, които функционират еднакво стабилно на всички поддържани системи. Проектът предоставя удобство и сигурност, както на разработчиците, така и на потребителите. Освен функцията за автоматично обновление, snap пакетите функционират в изолирана среда, правейки ги по-надеждни и сигурни за използване. Появата на snap пакет на Visual Studio 2019 ще улесни и програмистите в Microsoft, на които няма да им се налага да изготвят отделни пакети и билдове за различните Линукс дистрибуции, посочва Емил Проталински от VentureBeat. Той напомня, че автообновяваща функционалност за Линукс версията на VC е била създадена от Линукс ентусиасти още преди две години, но сега това става официална характеристика, поддържана от самите създатели на софтуера.

„Автоматичното обновяване на snap пакетите носи огромни ползи със себе си. Видно е, че имаме разрастваща се общност около технологията и че тя се движи напред уверено. Подкрепата на Canonical осигурява нашата увереност в бъдещата ѝ разработка и дългосрочно бъдеще“, заявява в специално изявление Жоао Морено, инженере от екипа на Visual Studio Code.

„Visual Studio Code изключително популярен и е фантастично, че можем да помогнем тази негова популярност да се увеличи и към екосистемата на Линукс. Разработчиците са живителната сила на Snaps и е страхотно да видиш признанието му от страна на Microsoft, които се присъединяват към другите тук, които вече могат да подсигурят своите потребители с последните версии и да им вдъхнат увереност с възможността за връщане към предишни версии и изолация“, сподели на свой ред Ивън Дандреа, инженерен мениджър към Canonical.

Вече може да се свалят и официалните snap пакети на Visual Studio Code от snapcraft.io/code, както и инсайдърски версии от snapcraft.io/code-insiders.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
8 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Мите, Visual Studio и Visual Studio Code са две напълно различни среди за разработка, като първата 1000% я няма за Линукс.

Д-р Х
Д-р Х

И аз заради това бях шокиран!

Salif
Salif

VS Code отдавна го има за Linux

Анатоли
Анатоли

Е, поправи се де 🙂 Все още на доста места в статията пише Visual Studio, че даже и Visual Studio 2019. Единствено Visual Studio Code е наличен за Linux.

Гошо от спирката
Гошо от спирката

Тъпак, Кво лъжеш хората е!?!?!?!

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Снап всъщност е предшественикът на бъдещия уиндоус стор или както там ще се казва магазина за приложения за убунту. Снап пристига по подразбиране с инсталацията на убунту, заедно с няколко снап приложения. Снап изглежда като напълно излишна инфраструктура чиято цел е да превърне и линукс в платформа за услуги каквато е Уиндоус десет. И не е чудно че каноникал играят така добре с майкрософт. Твърди се че Убунту е най-популярната линукс дистрибуция и даже пристига предварително инсталирана на нови компютри, точно както уиндоус десет. И с приличен комплект телеметрия, тракери, автоматични ъпдейтери и снап. А всъщност Убунту е най-лошия избор… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Като ти чета мненията имам чувството, че понякога преминаваш границата между здравословното негодувание срещу незаконното шпиониране и телеметрия и чистата параноя и отказ от развитие. Разбира се, че бъдещето е на мобилни и лесно преносими и дори носещи устройства и услуги с натоварване в облака, а не на локалното устройство, безкешово общество и разплащане между машини и автоматизация. Сори, ама като ти чета мненията все едно слушам някой 50 годишен СИС админ, който иска света да замръзне.

ngc-bg
ngc-bg

@Капитализъм като ти чета мненията започвам постепенно да разбирам това, че не разсъждаваш върху това, което коментираш, а държиш да пропагандираш личната си визия за света. И това на всяка цена! „Компетентен“ в множетво области и отчайващо проповеднически настроен. Тук е поредният случай – човек изказва мнение, а ти атакуваш почти на лична основа с несвързани с предишно изказване твърдения. За какво въобще намесваш безкешово общество, автоматизация, разплащане м/у машини?! На всичко отгоре познанията ти в IT най-общо казано, очевидно се въртят около маркетинга и рекламата на големите в бранша и очевидната, отчаяна нужда от живот в консуматорско общество, изградено… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Т.е. ти смяташ 5G, интернет на нещата, автоматизацията, блокчейн технологиите и технологичния прогрес за “проповедничество”? Човечеството има заложен стопер срещу промяната, защото промените в последните години надхвърлят със своята геометрична прогресия изостаналостта на еволюцията му. Отделни имате подсъзнателен страх от промяна и вероятна липса на необходимост от СИС администрация на ниско ниво в тези нови условия. Съветвам те да прочетеш повече за Индустрия 4.0, която вече се случва и която не можеш да спреш, освен с глобална война или катастрофа на човечеството. Това са реални процеси, които се случват, а не мнение и ше се случват с или без твоето… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

След индустрия 4.0, следва Обещество 5.0, в което основните проблеми с ефективността ще са решени и това ще доведе от нужда на повече креативност. Сегашните проблеми с “консуматорското” общество в една не малка част ще бъдат решени чрез големите данни и алгоритми за решаването на задачи по оптимизиране. Това ше позволи решаването на много проблеми в свръхпроизводството и екологията, както и свръхпотреблението и дори дълговете. Не отричам по никакъв начин страничните ефекти на днешната система, но въпреки това смятам, че проблемите на предните индустриални революции – още по-голямо замърсяване на природата, детски труд, робство и насилствен труд са в голяма… Виж още »

na4ko
na4ko

Голяма телеметрия, няма що.
{„Media“: „Xubuntu 18.04 LTS “Bionic Beaver“ – Release amd64 (20180426)“, „Type“: „GTK“, „PartitionMethod“: „manual“, „DownloadUpdates“: false, „Language“: „bg“, „Minimal“: false, „RestrictedAddons“: false, „Stages“: {„0“: „language“, „1“: „language“, „4“: „console_setup“, „8“: „prepare“, „38“: „partman“, „41“: „partman“, „42“: „partman“, „44“: „partman“, „61“: „partman“, „62“: „partman“, „74“: „partman“, „76“: „partman“, „91“: „partman“, „93“: „partman“, „101“: „partman“, „102“: „partman“, „111“: „partman“, „115“: „start_install“, „120“: „timezone“, „128“: „usersetup“, „150“: „user_done“, „604“: „done“}}