Microsoft все пак ще представи още едно безплатно обновяване за Windows 7

6
3641

Неотдавна Microsoft представи последното финално обновяване за операционната система Windows 7, която вече не се поддържа. Оказа се, че вече традиционно, ъпдейтът съдържа видими бъгове – при опит за използване на разтягане на изображението за тапета на работния плот, фонът на десктопа става черен и избраното изображение не се показва. В началото Microsoft каза, че ще оправи този проблем единствено чрез платените пачове за Windows 7, но сега промени решението си и дори смени информацията в своя официален сайт.

Софтуерният гигант потвърди, че след инсталирането на обновяването KB4534310, тапетите за работния плот могат да се показват некоректно. Във връзка с това корпорацията от Редмънд добави, че възнамерява да представи малък пач за Windows 7, въпреки че поддръжката на тази версия на Windows бе официално прекратена.

Ъпдейтът няма да донесе каквито и да било обновявания и само ще оправи този бъг.

Интересно е, че голям брой потребители решиха, че Microsoft нарочно е оставил този бъг, за да накара хората по-бързо да преминат към Windows 10. В това има логика, понеже едва ли някой ще иска да работи с операционна система, в която нещо видимо не е добре и ще предпочете ОС, в която всичко е наред и де поддържа. Навярно именно това е подтикнало софтуерния гигант да представи въпросното обновяване и да разсее тези твърдения.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
БегиМани
БегиМани

Цитат:


в която нещо видимо не е добре и ще предпочете ОС, в която всичко е наред и де поддържа


И коя е тази ОС, която се – “де“ поддържа? Поне прочетете глупостите които сте написали! Няма ЕДНО нещо което да е НАРЕД във Вирус10!

да бе, да
да бе, да

Точно това ще да е причината за обновелението… А не че МикроМангалите са решили да вкарат модул с time bomb, който ще направи след няколко месеца работата на Win 7 нестабилна… Инсталирам само Windows 7 от април 2015-та. Защото тогава М$ още не бяха ситгнали до идеята за събиране на телеметрични данни. Веднага след това забранявам всякакви ъпдейти. И машините си работят вече 5-6 години без никакви грижи и проблеми, защитени от правилно конфигурирани рутери.

БегиМани
БегиМани

Няма какво да говорим – Microsoft’s Windows 10 updates are still a big mess – https://www.windowslatest.com/2020/01/26/microsoft-windows-10-updates-mess/

Цитат:


Windows Update mess kicked off with the October 2018 Update, which introduced a bug that deleted documents, pictures and other files of the consumers.


Със ЗДРАВЕ да си ползвате недоклатения Вирус10!

intercontinental
intercontinental

ех, ето че отново доживях да чуя тези сакрални думички ‘правилно конфигуриран рутер’! бихте ли постнали поне един link да видим и ние като как бихме могли да си защитим старите windows-и зад ‘правилно конфигуриран рутер’!

от името на половината читатели на kaldata.com много ви моля, повдигнете завесата над тази величайшая тайна!

обяснявам величайшата тайна :)
обяснявам величайшата тайна :)

Рутерът трябва да е Микротик. Изтриваш конфигурацията по подразбиране. Създаваш правило, което отхвърля всички входящи заявки. След това започваш да добавяш изключения по портове и протколи – разрешаваш само тези, които действително ползваш. И само към интерфейсите, към които е нужно. За повече подробности влез във форума на Микротик.

TNT
TNT

пе де ра зи