Microsoft въвежда нова функция в Word, която превръща обикновени документи в PowerPoint презентации

4
1946

Нова функция на Office 365 скоро ще позволи на потребителите да конвертират документи на Microsoft Word в PowerPoint презентации.

Налична за членовете на програмата за ранен достъп на компанията, новата опция за трансформиране ще стане достъпна чрез опция в уеб клиента на Microsoft Word в изцяло ново обособено меню, което ще се нарича „Трансформиране“.

Както е предвидена, новата функция ще подканва потребителите да изберат визуален стил, който да приложат към презентацията, преди да бъде генерирана визуализация в PowerPoint и да качи файла на презентацията в OneDrive.

Докато функционалността за преобразуване на файлове все още е достъпна за тестване в ранен достъп, Microsoft очаква функцията да бъде пусната за всички потребители в близко бъдеще. От популярния технологичен портал CNET са отправили запитване към компанията за допълнителен коментар, но на този етап не са получили отговор. Не е ясно дали функцията ще бъде достъпна и за потребителите на настолната версия на Office пакета.

Превърнете вашия Word документ в презентация на PowerPoint

Докато перспективата за автоматизиране на усърдния процес на създаване на презентации изглежда атрактивно, функцията все още е ограничена в редица отношения.

Засега функцията работи само с документи на английски език и само при използване на определени уеб браузъри. Все още използваният Internet Explorer не се поддържа, може би предсказуемо, но функцията за трансформиране също не е съвместима със Safari на Apple, вторият най-използван браузър в света след Google Chrome.

Функцията също е ограничена само до текстови ресурси и засега пропуска всякакво мултимедийно съдържание, присъстващо в изходния документ.

„Поддържаме само текстово съдържание за преобразуване в презентация, друго медийно съдържание понастоящем не е налично. Можете да добавите собствена медия към презентацията, след като сте преобразували вашия документ в Word“, обясни Мохит Ананд, която работи в PowerPoint отдела на Microsoft.

Компанията признава, че качеството на преобразуваните презентации може да е малко неравномерно в началото, но твърди, че функцията Transform в крайна сметка ще може ефективно да различава отделните раздели на документа и да мигрира върху всички придружаващи изображения, видеоклипове, шрифтове и други.

3.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари