Microsoft въвежда нов лиценз за потребителите на Microsoft Office, които не са хора

3
988

В началото на 2020 година Microsoft обнови „Условията за продукти за корпоративно лицензиране от Microsoft„. В английската версия на този документ софтуерният гигант добави новия лиценз Unattended License.

Този лиценз разрешава използването на клиентски приложения за Office, както и на програмните модули, онлайн услугите и други компютърни системи да извършват определени процеси за по-добра автоматизация на работата.

Така например, при събирането и анализа на финансови данни често се използват специализирани роботизирани компютърни системи за автоматизация на работата. Финансовите отдели ежедневно получават състоянието на различните банкови сметки и значенията на редица финансови показатели. Тези данни обикновено са прикачени към електронната поща Outlook. Но счетоводствата на големите компании често прибягват до роботизиране процеса на събирането на данни от фактурите и другите счетоводни документи, като след това тази информация е използва за съставянето на отчети и други документи. Именно в този случай влиза в сила лицензът Unattended License, който от 1-ви май тази година важи за всяка една физическа или виртуална машина, в която се извършва автоматизирана работа по определен сценарий без участието на оператор.

На практика това е лиценз за ботове и алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които започнаха масово да използват възможностите на Microsoft Office. Корпорацията не иска да губи доходи от подобни виртуални потребители, които много активно използват както облачните, така и локалните продукти на Microsoft.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари